SCOPUL NOSTRU


Scopul fundamental al asociației noastre este reducerea risipei alimentare și combaterea sărăciei, sprijinirea ONG-urilor care au ca beneficiari persoane vulnerabile (ex: asociații care au ca domeniu de activitate asistarea copiilor, a bătrânilor, a persoanelor cu dizabilități).

Misiunea noastră este colectarea produselor alimentare, recuperarea excedentelor alimentare din producția agricolă și industrială și redistribuirea către asociații și fundații acreditate care își desfășoară activitatea pe raza județelor Neamț, Bacău, Vaslui, Suceava, Iași, Botoșani.

Determinarea noastră este generată de risipa alimentară a produselor bune de consum care, conform statisticilor, ajunge la 2,2 milioane tone pe an. Asta în ciuda faptului că 66% dintre familiile din mediul rural nu își pot asigura hrana zilnică, iar 50% dintre copiii de la sate se află în risc de sărăcie extremă.

Produse alimentare care pot fi donate către Banca locală pentru alimente Roman: orez, făină, paste făinoase, cereale, pâine, produse de panificație și patiserie, sosuri și condimente, carne și produse din carne, conserve de carne și pește, ulei, unt, margarină, fructe și legume proaspete, conserve de legume si fructe, lapte si derivate, biscuiți, zahăr și diverse dulciuri, alimente pentru copii (0-3 ani); alte produse, precum: scutece, săpun, detergenți, dezinfectanți, pastă de dinți, alte produse de igienă.